Alzheimer Genetik mi?

Alzheimer Genetik mi?

Yazı İçeriği

Alzheimer genetik mi sorusu özellikle gençlerde Alzheimer hastalığı sayısının artması ile oldukça merak edilmektedir.

Alzheimer hastalığı en yaygın belirtileri ile unutkanlık ve hafıza kaybı ile kendisini göstermektedir. Bunun yanı sıra tıbbi olarak söylenebilecek olan en önemli unsur ise beyin hücrelerinin ölümü olduğu yönündedir.

Beyin hücrelerinin ölmesinde farklı birçok etken olabilir. Bu etkenler yaşlılığa bağlı olabileceği gibi genetik faktörler veya dışarıdan gelen zararlar kaynaklı da olabilir. Bu durum sonucunda ise Alzheimer hastalığının ilk belirtilerinden olan unutkanlık ve kafa karışıklıkları tabloları ile karşılaşılabilir. Bu hastalığın ilerlemesi ile konuşma bozuklukları ve ağır durumlarında da yakınlarını dahil tanımama oluşabilmektedir.

Huzurevi hizmetlerinden yardım almak sürecin hem hasta hem de yakınları için daha rahat geçmesini sağlayabilmektedir.

Alzheimer Hastalığı Genetik mi?

Alzheimer hastalığı hakkında konuşulan birçok konu bulunuyor. Bu konuların en başında ise genetik olup olmadığı yer alıyor. Alzheimer hastalığı genetik mi sorusu giderek artan bir soru olarak karşımıza çıkıyor. Bunun en büyük sebebi daha önce de bahsedildiği üzere Alzheimer hastalığının yaş sınırının her geçen yıl daha da düşüyor olmasıdır.

Alzheimer hastalığı, genetik nedenler ile olabilir. Ancak bu durum ailede genetik olarak sorun oluşturması demek değildir. Bir hastalığın oluşmasında farklı birçok etmenin bir arada bulunması gerekebilir. Alzheimer hastalığında da bu durum mevcuttur.

Bir hastanın Alzheimer hastası olması için o kişinin beyin hücrelerinin azaldığı tanısının konması gerekir. Bunun sebebi yaşlılığa bağlı olarak hücrelerin belirli bir süre içerisinde kendisini yenileyememesi ve hücre ölümlerinin hızlanmasıdır. Alzheimer genetik mi sorusu da tam olarak burada devreye giriyor.

Alzheimer Genetik Mi? Alzheimer Genetik Geçişli mi?

Alzheimer genetik mi sorusunun gündeme gelmesindeki önemli konu yaşlılıkta veya ilerleyen süreçlerde hücrelerin yenilenememesi ve beyin hücrelerinin ölümü nedeni ile oluşan hastalığın sebebini araştırmaktır.

Alzheimer hastalığının yaş sınırının giderek düşmesi Alzheimer genetik geçişli mi sorusunu gündeme getirmiş durumda. Alzheimer hastalığının oluşmasında radyasyon ve virüsler gibi çeşitli unsurların hücre yenilenmesine etki etmesi nedenli olarak görülebiliyor. Ancak Alzheimer hastalığının genetik geçişli olmadığı bilinmelidir. Bu rahatsızlık aileden geçişli olarak geçebilen bir hastalık değildir.